Cele mai simpatice idei de cadouri de botez

Botez bebelus - idei de cadouri pentru botez

Botezul bebelusului se numara printre cele mai fericite clipe din viata unei familii, un moment care marcheaza inceputul unei noi aventuri alaturi de cel mic. Si cum un astfel de eveniment merita sarbatorit alaturi de cei dragi (rude, prietene), cel mai probabil va exista si o mica reuniune de familie sau o petrecere.

 

Iar daca esti nas, nasa sau te afli pe lista invitatilor, cu siguranta va trebui sa te gandesti si la un cadou pentru cel mic. Sa fie unul practic sau unul simbolic? Il iei pentru un baietel sau pentru o fetita? Daca ai nevoie de un strop de inspiratie si de o mana de ajutor la acest capitol, in cele ce urmeaza ti-am pregatit un ghid pentru alegerea celor mai simpatice cadouri de botez.

 

Cum alegi cel mai bun cadou de botez

Idei de cadouri practice

 Idei de cadouri simbolice

 Idei de cadouri in functie de sexul bebelusului

 Idei de cadouri personalizate

 

Cum alegi cel mai bun cadou de botez 

Jucariile, hainutele, carucioarele, scaunele de masa si accesoriile pentru patut sunt doar cateva dintre cadourile oferite cel mai des la botez. Inainte de a alege unul, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa stai de vorba cu parintii copilului si sa afli care sunt lucrurile de care s-ar putea folosi bebelusul cel mai mult sau care sunt obiectele care i-ar ajuta si pe ei la cresterea celui mic. De exemplu, poate ca au in plan sa ia un scaun auto pentru copil, dar inca nu au apucat sa-l cumpere. Ii poti scapa tu de aceasta grija cu ocazia botezului.

Cum sa alegi cel mai bun cadou de botez

 

De asemenea, ar fi bine sa nu iei acelasi cadou ca restul invitatilor. Da, hainutele sunt intotdeauna utile si bine-venite (de preferat ar fi sa alegi mai multe marimi, pentru ca bebelusii cresc foarte repede), dar parintii nu ar avea ce face cu doua carucioare, de exemplu. In functie de relatia pe care o ai cu ceilalti invitati la botez, te poti coordona cu ei la alegerea cadourilor.

 

Nu in ultimul rand, gandeste-te daca vrei sa ii iei un cadou practic, care sa poata fi folosit in primele luni ale bebelusului (sau in primii lui ani), sau unul simbolic, pe care copilul sa il aiba si cand se va face mare (un set de bijuterii, un album cu un colaj de fotografii).

Idei de cadouri practice

Idei de cadouri practice

Probabil cei mai multi parinti s-ar bucura sa primeasca un cadou util, care chiar sa le fie de folos in perioada de crestere a bebelusului. Inainte de a-l cumpara, consulta-te și cu parintii copilului, ca sa te asiguri că nu au deja lucrurile respective. In plus, partea buna la capitolul cadourilor practice este ca sunt foarte multe optiuni din care poti alege, iar in lista de mai jos am facut o selectie de produse cu care nu ai cum sa dai gres: 

     Carucior (pe care ar fi bine sa-l alegi cu parintii bebelusului, ca sa fie exact ce au nevoie);

      Masuta de infasat si de schimbat scutece;

      Scaun de masa;

      Balansoar sau leagan;

      Scaun auto;

      Set de hainute (sunt trusouri de bebelus speciale pentru botez);

      Set de baie (cu olita, cadita, jucarii de baie si alte accesorii sau produse de ingrijire speciale pentru bebelusi);

     Carusel muzical de montat deasupra patutului (e genul de jucarie care il distreaza pe bebelus, dar ii si creeaza o rutina inainte de culcare);

      Premergator;

      Sistem de monitorizare audio-video (pentru ca parintii sa il poata urmari pe cel mic in permanenta, chiar si atunci cand fac treaba prin alte camere);

      Cutie muzicala;

      Jucarii (de preferat, unele pentru categoria 0-3 ani).

 

Idei de cadouri pentru botez - carusel muzical de montat deasupra patutului

Idei de cadouri simbolice

Daca in urma discutiei cu parintii bebelusului afli ca acestuia nu ii lipseste absolut nimic, poate ca ar fi o idee buna sa te orientezi catre un cadou simbolic, de care cel mic sa se bucure si peste ani, practic o amintire de la momentul botezului sau: 

     Un album foto in care sa pui imagini cu cel mic si familia in primele lor saptamani impreuna;

      O caseta cu mai multe sertare in care mama sa pastreze amintirile copilului (prima suvita taiata, primul dintisor cazut, bratara purtata la spital etc.), o surpriza de care el va fi placut surprins cand va mai creste;

      Un lantisor cu pandantiv gravat, o bratara sau o alta bijuterie;

      O rama din argint cu fotografia lui in prima zi.

 

Idei de cadouri de botez - cadouri simbolice

Idei de cadouri in functie de sexul bebelusului

Un alt criteriu in functie de care ii poti alege cadoul de botez bebelusului este sexul acestuia. Sunt nenumarate variante atat pentru baietei, cat si pentru fetite, asa ca nu iti ramane decat sa il alegi pe cel care te inspira mai mult.

 

Idei de cadouri de botez - in functie de sexul bebelusului

Cadouri pentru baieti 

      Daca esti nasa, un trusou de botez de baiat, cu mai multe hainute;

      Un set de lenjerie de pat cu personaje din desene animate;

     Centru de activitati pentru bebelus (acel tip de jucarie care arata ca un tarc si care are butoane cu muzica, jucarii, dar si o saltea pe care cel mic sa stea confortabil);

      DVD-uri cu desene animate pentru copii;

      Set de cuburi (chiar daca se va juca mai tarziu cu ele) sau o carticica 3D cu animale sau personaje din povesti) care sa ii stimuleze curiozitatea celui mic inca din primele luni de viata.

 

Idei de cadouri pentru botez - baieti

Cadouri pentru fetite 

      Daca esti nasa, un trusou de botez pentru fetite, care include mai multe piese;

      Un set de lenjerie de pat cu personaje din desene animate (modelele Disney sunt la mare cautare); 

      Rochite de printesa;

      Salopete si costumase;

      Perechi de botosei;

      Jucarii pentru fetite.

Idei de cadouri pentru botez - fetite

Idei de cadouri personalizate

Cadourile personalizate sunt intotdeauna foarte apreciate, pentru ca sunt o dovada in plus a implicarii celui care le daruieste. Sunt o multime de lucruri care pot fi personalizate, iar mai jos am facut o selectie de cadouri atat practice, cat si simbolice, numai bune de daruit la botez:

 

      O paturica brodata cu numele bebelusului sau cu un mesaj simpatic pentru el;

      Un trusou de botez personalizat cu numele lui;

      O lingurita gravata;

     O bratara lant, din aur, personalizata cu numele lui, pe care copilasul o poate purta pana la varsta de aproape 8 anisori;

      O bratara gravata si snur rosu;

      Un banut de argint personalizat cu numele bebelusului si data botezului;

      O cutie de bijuterii personalizata.

 

Idei de cadouri pentru botez - fetite Idei de cadouri personalizate

 

Asadar, daca te pregatesti in perioada urmatoare pentru botezul unui bebelus, a venit momentul sa pornesti in cautarea cadoului perfect. Nu iti face griji ca nu vei gasi ce trebuie: e chiar foarte dragut sa le iei daruri celor mici, iar propunerile din listele de mai sus cu siguranta te vor inspira sa faci o alegere potrivita!

Cele mai simpatice cadouri pentru botez

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Vizualizate recent