Se anunta nunta de argint? Ce cadouri poti face sarbatoritilor

Se anunta nunta de argint? Ce cadouri poti face sarbatoritilor

4 lucruri interesante despre nunta de argint ➤ De ce trebuie sa tii cont pentru a alege cadoul potrivit ➤ 10 idei de cadouri pentru nunta de argint

 

Trebuie sa recunoastem ca intotdeauna ne-au impresionat povestile lungi de dragoste. Ele devin si mai interesante cand personajele principale sunt oameni din propria viata, nu din filme sau din carti. Ii cunosti, ii admiri si ai petrecut timp alaturi de ei face-to-face. Fie ca sunt parintii tai, prieteni apropiati sau rude, cei care ajung sa marcheze un sfert de veac de casnicie printr-o nunta de argint merita sa fie sarbatoriti cum se cuvine. De aceea, ti-am pregatit in acest articol cateva idei de cadouri pe care le poti face. Vorbim despre:

 

Patru lucruri pe care merita sa le stii despre nunta de argint

 

Se anunta nunta de argint? Ce cadouri poti face sarbatoritilor - Idei de cadouri gravate

 

Se anunta in curand nunta de argint a unor persoane dragi tie? In primul rand, trebuie sa ii feliciti si poate sa ii intrebi care este secretul care a facut ca relatia lor sa reziste atat de mult timp. Simbolistica evenimentului este interesanta si merita sa o descoperi.

 

  1. 1. Desi in traditia romaneasca este de putin timp sarbatorita, nunta de argint a aparut inca din evul mediu, cand  barbatii daruiau sotiilor o coronita de argint in semn de multumire si admiratie pentru perioada de dupa nunta. Astazi evenimentul anunta un sfert de veac petrecut impreuna, adica 25 de ani de casnicie.
  2. 2. De ce este numita „de argint”? Fiind un material ce rezista fara sa fie afectat de trecerea timpului, argintul devine un simbol al longevitatii si al povestilor trainice, care nu se degradeaza odata cu anii. In acelasi timp, este un metal maleabil si ductibil, cu mare conductibilitate electrica si calorica. Mesajul ar fi unul simplu. Flexibilitatea, toleranta si capacitatea de a lasa de la sine in momentele dificile sunt unele dintre secretele unei relatii durabile si fericite.
  3. 3. Nunta de argint reprezinta o incununare a perioadei petrecute de cei doi soti impreuna si o multumire legata de faptul ca au depasit impreuna momentele dificile, s-au bucurat impreuna de cele fericite si au construit astfel o relatie la fel de rezistenta precum argintul.
  4. 4. Dincolo de aniversare, nunta de argint poate fi privita si ca o reinnoire a juramintelor facute in momentul casatoriei.

 

De ce lucruri trebuie sa tii cont atunci cand alegi cadoul

 

Se anunta nunta de argint? Ce cadouri unice, personalizate, poti face sarbatoritilor

 

„Ce cadou sa le cumpar, oare?”. Cu siguranta este intrebarea care iti vine in minte atunci cand esti invitat la un astfel de eveniment. Cum paleta de optiuni este destul de larga si variata, iti doresti sa le filtrezi pe cele potrivite. De aceea, inainte de a da iama in magazine si de a cumpara primul cadou care iti pica in mana, fa-ti o lista cu principalele lucruri la care sa te uiti atunci cand alegi darul potrivit.

  • ● Simbolistica evenimentului - probabil nu iti doresti sa faci un cadou ca oricare altul. Nu este ca si cand ai merge la ziua unei rude indepartate careia ii cumperi ceva, doar din politete. Cand vine vorba de nunta de argint, vrei sa alegi un dar care sa marcheze evenimentul. Gandeste-te ce lucruri ar putea deveni simbol al acestui eveniment. Obiectele din argint sau seturile de bijuterii pentru el si pentru ea sunt un exemplu bun.
  • Pasiunile comune ale sotilor - daca ii cunosti de mai mult timp probabil stii deja ce obiceiuri au, ce activitati prefera sa faca impreuna sarbatoritii. Poate ca adora sa calatoreasca, sa practice un anumit sport, sunt pasionati de gradinarit, agricultura si au o livada sau o casa la tara unde isi petrec timpul liber. Oricare ar fi pasiunea, poti tine cont de ea atunci cand alegi cadoul de nunta.
  • Varsta si personalitatea sarbatoritilor - avand in vedere ca nu mai sunt adolescenti sau tineri care abia au terminat facultatea, de multe ori ne orientam catre cadouri care inspira eleganta si maturitate. Nu trebuie sa fie un cadou foarte scump, insa este ideal sa fie potrivit personalitatii sotilor. Eventual poti alege cadouri diferite pentru el si pentru ea.
  • ● Obiecte sau experiente? Nu te limita doar la lucrurile materiale, tangibile si ofera sarbatoritilor un prilej de a-si face noi amintiri impreuna, daruindu-le un pachet cu tratamente SPA la unul dintre hotelurile din tara, bilete la o piesa de teatru sau bilete pentru o excursie de cateva zile. La acest capitol ai tot felul de optiuni, unele mai creative si interesante decat altele.
  • ● Bugetul alocat - Un cadou nu trebuie sa coste enorm pentru a-l emotiona pe cel care il primeste. Ca sa fii mai eficient este bine sa stabilesti de la inceput bugetul in care ti-ai dori sa te incadrezi. Astfel iti vei tria optiunile ce respecta suma de bani stabilita de tine.

 

Zece idei de cadouri pentru nunta de argint

 

Se anunta nunta de argint? Ce cadouri poti face sarbatoritilor - Idei de cadouri personalizate cu gravura

 

Cu siguranta ai deja in minte cateva idei care s-ar potrivi evenimentului. Daca nu esti inca 100% sigur de ele si cauti optiuni noi care sa te inspire in alegerea ta, iti oferim in randurile urmatoare cateva sugestii de cadouri.

 

Bratari personalizate din argint

 

Un mesaj scris sau un text care sa contina data evenimentului gravata pe o bratara eleganta in forma de infinit cu siguranta este un cadou care i-ar incanta pe cei doi soti. Este un simbol al povestii lor. Purtandu-l, isi pot aminti de el in fiecare zi si prin asta pot sarbatori bucuria de a fi alaturi unul de altul.

 

Coliere gravate foto

 

Fie ca alegi o fotografie cu ei din prezent sau una din perioada in care s-au cunoscut, un pandantiv in forma de banut gravat cu aceasta imagine devine un cadou unic. Pentru mai multe detalii poti urmari modelele prezente pe site-ul nostru la categoria coliere personalizate.

 

Brelocuri personalizate cu data evenimentului

 

Tot din categoria cadourilor personalizate poti alege si brelocurile gravate cu un mesaj scurt creat de tine, care sa fie ca o urare dedicata celor doi. Pune cele mai frumoase ganduri intr-un accesoriu pe care sarbatoritii sa il poarte cu ei zilnic. Exista mai multe modele din care poti alege si pe care le poti studia chiar pe site-ul nostru la categoria accesorii personalizate.

 

Rame foto din argint masiv

 

Elegante, rezistente si cu design finut, ramele foto sunt potrivite pentru un astfel de eveniment. Poti gasi chiar modele care au gravate pe ele simboluri specifice nuntii, de exemplu inele de argint sau numarul 25. O varianta mai putin costisitoare sunt ramele placate cu argint de dimensiuni mai mici.

 

Cupe de sampanie argintate

 

Desigur ca avem multe modalitati prin care putem sarbatori momentele importante din viata noastra, iar sampania se afla pe lista celor mai apreciate dintre ele. Este nelipsita de la nunti, din noaptea de Revelion, de la botezuri si alte aniversari. Asa ca un set de pahare special alese pentru cei doi soti pot deveni o amintire de neuitat pentru sarbatoriti.

 

Trofeu pentru nunta de argint

 

Un sfert de viata impreuna merita incununat cu un trofeu, nu? Din capitolul obiectelor special create pentru acest tip de eveniment fac parte si trofeele pentru nunta de argint. Sunt un simbol interesant pe care il pot folosi ca obiect decorativ in biroul sau livingul lor.

 

O sticla de vin cu eticheta personalizata

 

Asemanarea intre o relatie sanatoasa, care s-a construit frumos in timp si vinurile rare, de colectie, vechi de peste zece ani este ca, pe zi ce trece, devin tot mai bune si mai apreciate. De asemenea, poti personaliza eticheta produsului cu un gand bun si un mesaj care sa le aminteasca sarbatoritilor de importanta evenimentului.

 

Un colaj foto cu cele mai frumoase fotografii

 

Colajul cu imagini este cadoul perfect mai ales atunci cand surprinde cele mai importante momente de pe parcursul celor 25 de ani. Fotografii din ziua casatoriei, imagini de la botezul primului copil, din concedii petrecute impreuna si tot felul de alte poze care marcheaza punctele cheie si modul in care cei doi s-au schimbat odata cu timpul. Poti face acest colaj fie sub forma unui tablou printat, fie in format digital, facand un scurt video dinamic si placut.

 

Un album foto dedicat celor 25 de ani

 

Tot in genul colajului, poti alege sa daruiesti un album in care cei doi sa puna in ordine cronologica cele mai frumoase, amuzante sau emotionante fotografii facute in ultimii 25 de ani. Poti alege acele albume foto ce contin diverse etichete sau spatii albe asezate langa fotografie si care iti permit sa scrii diferite texte, mesaje.

 

Un city break intr-o destinatie romantica

 

Dupa casatoria obisnuita urmeaza Luna de Miere, nu? De ce nu ar exista una si dupa nunta de argint? Un city break intr-o destinatie romantica este modul perfect in care cei doi pot sarbatori bucuria de a fi impreuna de atat de mult timp. Venetia, Paris, Santorini, Cinque Terre, Amsterdam, Roma, Viena sunt cateva dintre destinatiile considerate a fi ideale pentru weekendurile romantice petrecute in doi.

 

Asadar, momentele importante sunt sarbatorite prin cadouri inspirate, alese cu grija si daruite cu bucurie. Desi multe cupluri se despart pana sa ajunga sa celebreze cei 25 de ani de casnicie, exista si relatii pe care trecerea timpului le face din ce in ce mai frumoase si durabile.

 

Sursa foto: Unsplash

Vizualizate recent