Idei de cadouri de Craciun - cum sa faci alegerea potrivita

Craciun de Poveste alaturi de familie - www.graveazapovesteata.ro

Craciunul este una dintre cele mai indragite sarbatori din an, iar cadourile reprezinta, alaturi de intalnirile cu cei dragi, una dintre micile bucurii ale acestei perioade. Fie ca ai de ales un cadou pentru iubit/iubita, copii, sef sau pentru un verisor, citind in continuare, vei afla cateva idei pentru fiecare persoana importanta din viata ta.

 

●    De ce trebuie sa tii cont atunci cand iei un cadou de Craciun

●    Idei de cadouri pentru partener/partenera

●    Idei de cadouri pentru bebelusi/copii/adolescenti

●    Idei de cadouri pentru mama

●    Idei de cadouri pentru tata

●    Idei de cadouri pentru socri

●    Idei de cadouri pentru frate/sora

●    Idei de cadouri pentru bunica/bunic

●    Idei de cadouri pentru matusa/unchi

●    Idei de cadouri pentru nasi

●    Idei de cadouri pentru verisori

   Idei de cadouri pentru prieteni

●    Idei de cadouri pentru colegi/parteneri de afaceri/sefi

●    Ce greseli sa eviti atunci cand alegi cadouri

●    Cand este momentul potrivit sa cumperi cadouri de Craciun

De ce trebuie sa tii cont atunci cand iei un cadou de Craciun 

Alegerea unui cadou de Craciun depinde de mai multi factori care trebuie avuti in vedere pentru a face un dar inspirat: 

       Gustul persoanei – acest lucru implica spirit observator si empatie. De exemplu, daca tu preferi hainele sport, iar cealalta persoana are un stil feminin, cadoul va trebui sa se adapteze la gusturile sale si nu la alte tale. Cu alte cuvinte, fii atent la preferintele persoanei chiar daca tu preferi altceva;

       Varsta persoanei – de varsta unei persoane poate depinde cadoul sau cel putin este influentat. Astfel, probabil ca nu ii vei oferi o experienta cu saritura cu parapanta bunicii, care poate are si probleme cu inima, oricat de mult ai iubi-o. Similar, nu este indicat sa oferi cadouri mult prea mature unor copii;

       Preferintele persoanei – in special in cazul apropiatilor, poti afla prin intrebari inofensive in cursul anului cam ce si-ar dori sau ce le lipseste. Unele persoane adora hainele, in timp ce altele prefera gadgeturile, iar pe altele le bucura casa plina cu flori. Daca ai cum sa afli ce prefera persoana, cu atat mai mult vei oferi un cadou care va fi bine primit;

       Relatia pe care o ai cu persoana – probabil ca acest lucru face diferenta cel mai bine atunci cand ai de ales dintre mai multe optiuni de cadouri. In general, persoanelor apropiate le oferim un cadou cu o insemnatate emotionala, poate chiar si materiala mai mare, iar cunostintelor, ceva generic;

       Hobby-urile persoanei – cei care au un hobby anume sau o pasiune neobisnuita sunt mai usor de multumit decat altii. Cartile pe un anumit domeniu, un echipament de sport performant sau o experienta inedita pot fi cadouri suficient de specifice pentru ca persoana care le primeste sa stie ca o apreciezi.

 

Idei de cadouri pentru partener/partenera 

In general, cadourile pentru iubit/sot se aleg in functie de hobby-urile sale. Este pasionat de fotbal? Poti alege sa personalizezi tricoul echipei sale preferate cu numele sau. Daca este pasionat de jocuri video, ii poti lua cea mai recenta versiune a consolei preferate sau ii poti precomanda jocul mult dorit. In cazul in care este un impatimit al sporturilor, ii poti lua un ceas smart care inregistreaza activitatile fizice. Unui pasionat de muzica ii poti oferi o pereche de casti de calitate. Urmareste ofertele de Black Friday pentru a mai reduce din cheltuielile pentru sarbatori.

 

Hainele sau accesoriile reprezinta alte optiuni apreciate mai ales de barbatii care nu petrec mult timp prin magazine. O pijama calduroasa, un halat de baie plusat sau o pereche de sosete amuzante reprezinta alte sugestii. 

 

Cadouri pentru partenera/sotie 

Iubita sau sotia apreciaza deopotriva cadourile simple, din suflet, cat si pe cele speciale sau personalizate. Mai jos sunt cateva propuneri care vor fi apreciate cu siguranta: 

       O carte – un bestseller sau ultimul roman al autorului preferat reprezinta cele mai bune alegeri. Pentru o nota personala, poti scrie cateva cuvinte pe prima pagina;

       O trusa de machiaj sau de ingrijire personala – poti alege o trusa cu produse cosmetice cu arome de sarbatoare, turta dulce, scortisoara sau nucsoara;

       O bijuterie – un astfel de cadou clasic va impresiona orice femeie. Daca ea apreciaza simbolistica, poti alege sa gravezi un medalion cu pomul vietii. Acesta semnifica legatura cu universul, cresterea, renasterea similara naturii, calm si pace;

       Un articol vestimentar – o esarfa de calitate, un pulover simpatic sau o pereche de manusi imblanite sunt doar cateva optiuni care vor fi bine primite;

       Un parfum – alegerea unui parfum este una personala, deci ai la dispozitie doua variante: fie afli din timp ce parfum si-ar dori, fie arunci un ochi pe masuta de machiaj pentru a vedea care parfum este pe terminate; acela este, probabil, preferatul ei.

Colier cu gravura foto - GraveazaPovesteaTa.ro

 

Idei de cadouri pentru bebelusi/copii/adolescenti 

Atunci cand iei un cadou pentru un copil, depinde mult care este varsta sa, precum si ce pasiuni are. Mai jos poti citi cateva sugestii de cadouri pentru bebelusi, copii si adolescenti.

 

Idei de cadouri pentru bebelusi 

Hainutele reprezinta cel mai comun cadou pentru bebelusi. Poti alege modele simple, dar cu cateva marimi mai mari, pentru a anticipa stadiile de crestere ale celui mic, sau cu motive de Craciun, foarte populare in preajma sarbatorilor. Alternativ, poti opta pentru jucarii potrivite varstei, carti cu poze sau cu sunete de animale. 

 

Idei de cadouri pentru copii 

Pentru a nu gresi, in cazul copiilor, cea mai buna varianta este sa vorbesti cu parintii pentru a afla mai multe despre cel mic, despre pasiunile sale, educatia sa etc. De exemplu, unii parinti le ofera un numar limitat de jucarii, iar alti prichindei sunt alergici la anumite alimente. Daca doresti sa eviti astfel de neplaceri, te poti orienta spre carti educationale sau distractive, povesti potrivite varstei sau mini-enciclopedii (de exemplu, una cu animale, daca celui mic ii plac vietatile).

Cadouri de Craciun - bijuterii gravate pentru copii. GraveazaPovesteaTa.ro

Idei de cadouri pentru adolescenti 

Un adolescent are gusturi schimbatoare si este intr-o continua cautare si definire a propriei identitati. Pentru un tanar, poti alege un cadou prin complicitatea parintilor sau te poti orienta spre un obiect specific sarbatorilor de iarna. O alta varianta care nu va fi niciodata demodata o reprezinta cartile, in special cele de tip „young adult”; seria Harry Potter sau volumele autorului John Green se potrivesc de minune adolescentilor.

 

Idei de cadouri pentru mama 

Nu strica surpriza intreband-o ce isi doreste. Multe mame renunta la propriile placeri pentru ceilalti, astfel ca iti va spune sa nu iti faci griji pentru ea si ca timpul petrecut alaturi de tine este un cadou suficient. Daca stii care este parfumul ei preferat, poti alege o mica trusa din aceeasi linie, cu lotiune de corp sau un set de baie. Fii atenta si la lucrurile care ii atrag atentia. Daca ti-a spus recent despre vreun produs pe care si-l doreste sau ca ar vrea sa revada un film din tinerete, ia notite si alege-i lucrurile preferate.

 

O alta recomandare bine primita sunt cartile. Daca este o devoratoare de carti, arunca un ochi pe volumele deja citite si alege un altul pe aceeasi tema. In cazul in care stii ca are un autor contemporan preferat, il poti contacta pe retelele sociale pentru a-ti semna o carte.

 

Bijuteriile reprezinta mereu un cadou de suflet. Poti alege o bratara personalizata sau un colier cu un model avand valoare sentimentala pentru ea.

 

Colier pentru mama cu gravura text - GraveazaPovesteaTa.ro

Idei de cadouri pentru tata 

Pentru tata, poti alege o gentuta pentru obiectele de ingrijire din baie sau poate un kit pentru barbierit. Acesta din urma include o spuma pentru curatarea barbii, un fixativ si o perie pentru ca barba sa fie mereu impecabila. In functie de pasiunile sale, poti opta pentru o macheta a unui avion folosit in al Doilea Razboi Mondial, daca este pasionat de istorie, sau o bratara magnetica pentru cuie, piulite si alte asemenea, daca adora mesteritul.

 

Ceasul clasic reprezinta o optiune perfecta de cadou. La fel si o sticla de vin sau whisky de calitate. Mai mult, ti-o poti lua aliat pe mama, pentru a afla ce are nevoie sau ce isi doreste.

 

Idei de cadouri pentru socri 

Daca doresti sa iti impresionezi socrii, poti alege una dintre propunerile de mai jos: 

       Cosuri traditionale cu bucate – se potrivesc de minune si astfel, poti bifa atat pasiunea soacrei pentru cozonaci, cat si pe cea a socrului pentru un vin bun;

       Cadouri personalizate – poti alege cani cu figurine de sarbatoare, la care sa adaugi un set de perne decorative pentru soacra sau o pereche de papuci caldurosi pentru socru;

       Un set de ustensile de bucatarie sau de gratar – un astfel de set sau poate chiar o tava de bucatarie si o sampanie pot reprezenta cadoul perfect pentru socri;

       O rama personalizata cu fotografia voastra – un astfel de cadou are valoare sentimentala si va aduce bucuria pe chipul celor dragi.

Idei de cadouri pentru socrii - Breloc din argint cu fotogravura - GraveazaPovesteaTa.ro

Idei de cadouri pentru frate/sora 

Alegerea cadourilor pentru frate sau sora poate fi una dintre cele mai simple, mai ales daca ii cunosti gusturile sau, pur si simplu, te gandesti sa-i iei ceva util precum o pijama calduroasa sau o pereche de manusi. Mai jos poti afla cateva sugestii de cadouri pentru frate si pentru sora.

 

Idei de cadouri pentru frate 

Indiferent ca fratele tau este un mare cititor, un pasionat al bucatariei gourmet sau un amator de gadgeturi, mai jos vei gasi cateva idei de cadouri deosebite pentru gusturile si pasiunile sale. 

       Un set de sosuri – daca fratelui tau ii plac experimentele in bucatarie sau pune sos iute pe toate mancarurile de la micul dejun si pana la hamburgeri, un set de sosuri cu diverse arome poate fi alegerea castigatoare;

       O mini pompa pentru bicicleta – daca este pasionat de drumurile lungi pe doua roti, o mini pompa va fi accesoriul de nadejde;

       Un portofel din piele – un astfel de accesoriu spune multe despre purtator si e dificil sa iei pe cineva in serios daca are un portofel prafuit, vechi de ani buni. Alege un model simplu si elegant din piele;

       O veioza smart – poate fi conectata la principalii producatori de sisteme de tip „casa inteligenta”, astfel ca va putea sa aleaga una dintre sutele de optiuni de iluminare (pentru lucrat, citit, intalnire etc.) prin comanda vocala, aplicatie pe telefon sau touchscreen;

       O consola de jocuri si/sau jocurile preferate – daca stii ca fratelui tau ii plac jocurile video, ii poti oferi un upgrade vechii sale console, optand pentru cel mai recent model. Poti alege si 1-2 dintre jocurile sale preferate;

       O pijama – in special iarna, o pijama pufoasa este bine primita, iar fratele tau va fi cu siguranta multumit.

 

Idei de cadouri pentru sora 

Cadourile pentru sora pot varia de la simpatice la utile si pot include: 

       Un suport pentru fotografii – fie ca alegi unul mai serios, fie un model minimalist, in care pozele sa fie asezate ca frunzele unui pom, cu siguranta va fi un cadou apreciat;

       O pereche de sosete amuzante – poti opta pentru fete zambitoare, personaje animate sau motive de Craciun;

       O bijuterie – daca iti doresti sa oferi un cadou cu adevarat special, te poti orienta spre un colier din argint sau o bratara placata cu aur;

       O lumanare parfumata – gandeste-te care sunt aromele sale preferate si alege o lumanare sofisticata sau chiar un set;

       Un difuzor de aromaterapie – un astfel de dispozitiv o va ajuta sa se relaxeze dupa o zi incarcata la locul de munca. Poti oferi un astfel de dispozitiv alaturi de un set de uleiuri esentiale. Cele mai relaxante parfumuri sunt lavanda, salvia, ylang ylang, roinita si lamaia.

 

Idei de cadouri pentru bunica/bunic 

Bunicii sunt acele persoane foarte dragi noua, care ne faceau toate poftele in vacantele de vara sau atunci cand ne purtau de grija. Alegerea unui cadou de Craciun inseamna atat afectiunea pe care le-o purtam, cat si admiratia si respectul pentru ceea ce au facut pentru noi. Mai jos sunt cateva sugestii de cadouri pentru bunici. 

       O cutie cu amintiri – aduna toate fotografiile cu voi pe care le poti gasi acasa sau la cei apropiati, apoi pune-le intr-o cutie de lemn sau intr-un album foto. Poti chiar adauga o scrisoare in care sa le multumesti pentru grija si dragostea pe care ti-o poarta;

       Accesorii pentru bucatarie – pentru multi, rasfatul bunicilor insemna si placinte, supe sau mancaruri traditionale, acele preparate pe care le asociezi cu linistea si lipsa de griji din copilarie. Ii poti oferi bunicii un sort de bucatarie personalizat, un set de oale din ceramica sau un aparat electrocasnic, care sa ii usureze din sarcini;

       Obiecte pentru intretinerea pasiunilor – de exemplu, poti alege cateva romane ale unor autori de succes, un set de accesorii de gradinarit, un joc de remi/table. Daca bunicii adora ciocolata, ceaiurile sau vinul, le poti oferi si un astfel de produs.

Idei de cadouri pentru bunici - Bratara snur cu element argint gravat cu text drag - GraveazaPovesteaTa.ro

 

Idei de cadouri pentru matusa/unchi 

Pentru matusi sau unchi, poti alege cadouri simple, dar cu valoare sentimentala, asa cum sunt: 

       O cana cu „cea mai buna matusa din lume”/ „cel mai bun unchi din lume”;

       Un set de huse de perna din matase;

       Un suport de ochelari simpatic – astfel, daca matusa sau unchiul isi pierde constant ochelarii, se va bucura atat de forma suportului, cat si de utilitatea sa;

       Un set de CD-uri/viniluri cu muzica preferata;

       Un set de ingrijire cu exfoliant, masca, lotiune hidratanta, crema de fata etc.;

       O fotografie cu voi, pentru a sti cat de mult ii pretuiesti.

 

Idei de cadouri pentru matura - colier cu lantisor si pandantiv gravat cu poza - GraveazaPovesteaTa.ro

Idei de cadouri pentru nasi 

Daca ai o familie apropiata, nasii ocupa un loc special, motiv pentru care va veti intalni in perioada sarbatorilor. Mai jos sunt cateva idei de cadouri prin care le poti arata dragostea si respectul pe care le porti pentru ei. 

       Haine sau accesorii vestimentare – o camasa de calitate, o cravata cu un model inedit sau un pulover calduros reprezinta cadouri potrivite pentru sezonul rece;

       Un cos cu bunatati – in functie de buget, poti alege prajituri, de la cele mai simple la cele mai sofisticate. Vinul va aduce o noua ocazie pentru a va strange in jurul unei mese pentru a depana amintiri de peste an;

       Produse de ingrijire – evita produsele de duzina pe care le iau multi cand trec pe langa raftul din supermarket si opteaza, in schimb, pentru unele artizanale sau de lux;

       Decoratiuni de interior – pentru a nu fi nevoit sa alegi cate ceva pentru fiecare nas in parte, te poti orienta spre decoratiunile pentru living sau dormitor. Un set de tablouri, accesorii pentru aromaterapie sau un ceas de perete cu un model interesant sunt utile in orice casa.

 

Idei de cadouri pentru verisori

Alegerea cadourilor pentru verisori depinde mult si de cat de apropiat esti fata de ei. Mai jos sunt cateva sugestii de cadouri potrivite. 

       O husa din piele pentru ochelari – daca stii ca poarta ochelari de vedere, un astfel de cadou este elegant, inspirat si util in acelasi timp;

       Un suport pentru fotografii – poti alege un model inedit pe care se vor putea agata usor pozele dragi;

       Un set pentru facut ceai matcha – daca stii din surse sigure ca prefera acest ceai, le poti oferi un kit de pregatire a sa pentru acasa;

       O trusa de ingrijire faciala;

       O pereche de casti – daca il/o auzi constant plangandu-se de castile defecte de la telefon, ii poti oferi in dar o pereche de casti de calitate.

 

Idei de cadouri pentru verisori - set bratari snur cu medalion gravata - GraveazaPovesteaTa.eo

Idei de cadouri pentru prieteni 

Multa lume considera prietenii drept o a doua familie. Petrecem cu ei ore la rand la cafea sau poate doar la telefon, le impartasim grijile, dorintele si sperantele noastre. Discutiile regulate cu acestia ne pot ajuta inclusiv atunci cand suntem in cautarea cadourilor de Craciun. In continuare, poti descoperi cateva idei de cadouri pentru prieteni. 

       O experienta – daca prietenul tau a fost stresat in ultimele saptamani, ii poti oferi o experienta de relaxare la SPA. Persoanelor active le poti oferi cateva ore de squash sau golf, iar daca se simt bine in afara zonei de confort, poti incerca un curs de dans, olarit sau alt lucru care ar putea fi de interes pentru prietenul tau;

       Accesorii vestimentare – acestea nu necesita sa stii masuri, insa este bine sa ai o idee despre gusturile prietenului. Poti alege de la esarfe la ceasuri, portofele de piele, manusi sau butoni;

       Decoratiuni sau vesela – o alta varianta care este bine primita sunt decoratiunile pentru interior precum vazele, tablourile, vesela cu un motiv inedit sau canile cu mesaje amuzante;

       O carte – in special daca stii ce ii place, cu siguranta va fi apreciata. Poti alege un roman de succes pe care si-l dorea sa il citeasca sau o carte despre gastronomie, design interior, fotografie sau alte domenii de care este interesat.

Idei de cadouri de Craciun pentru prietene - Bratara fixa din argint 925

Ide de cadouri pentru colegi/parteneri de afaceri/sefi 

Alegerea unor cadouri la locul de munca poate necesita variante ceva mai formale, in special in cazul sefilor sau al partenerilor de afaceri, in timp ce pentru colegii apropiati poti opta pentru daruri amuzante sau utile. Mai jos, poti afla cateva sugestii de cadouri pentru colegi, parteneri de afaceri si sefi.

 

Idei de cadouri pentru colegi 

Indiferent ca oferi daruri in cadru informal sau ca parte a Secret Santa, oferirea si primirea de cadouri reprezinta unul dintre cele mai asteptate momente la locul de munca. Mai jos sunt cateva idei de cadouri potrivite pentru colegi. 

       Sosete amuzante – iarna, un set de sosete este binevenit, iar daca acestea au un model simpatic, vor starni si zambetul colegului. Alege un model colorat sau cu imprimeu (masini, avocado, flamingo etc.);

       Un joc de societate – un astfel de joc este mereu util, mai ales in sezonul rece, cand petrecem mult timp in interior. Poti alege dintr-o gama larga de jocuri, de la Monopoly la Catan, Carcassone etc.;

       Decoratiuni pentru Craciun – daca tot se apropie Craciunul si bradul urmeaza a fi decorat, poti oferi cadou decoratiuni speciale de sarbatori, care vor infrumuseta bradul si vor putea fi folosite si anul urmator;

       Un set de produse cosmetice – poti alege un set pentru ingrijirea fetei sau un kit pentru intretinerea barbii, seturi de cosmetice bio etc.;

       O cana personalizata cu un mesaj amuzant care i s-ar potrivi si un pachet de cafea sau ceai.

 

Idei de cadouri pentru parteneri de afaceri 

Atunci cand alegi cadouri pentru partenerii de afaceri, trebuie sa te gandesti atat la utilitatea lor, cat si la imaginea pe care o vor spune despre firma la care lucrezi. Mai jos sunt cateva recomandari de cadouri potrivite pentru partenerii de afaceri. 

       O sticla de bautura de calitate – alege un vin sau o alta bautura veche si iti vei impresiona partenerii de afaceri indiferent de varsta lor. In perioada sarbatorilor, magazinele de specialitate au o multime de reduceri, astfel ca vei avea de unde alege. Opteaza si pentru un ambalaj pe masura, de exemplu, o sacosa pentru sticle din piele;

       O geanta pentru laptop – se potriveste indiferent de genul partenerului de afaceri. Alege un model sport sau elegant, din piele;

       Un set de cafea/ceai gourmet – opteaza pentru acele cutii din lemn care contin mai multe tipuri de cafea/ceai. Este un cadou elegant si potrivit pentru partenerii de afaceri.

 

Idei de cadouri pentru sefi 

Poti face o impresie buna in fata sefului inclusiv de sarbatori. Iata cateva idei de cadouri numai bune de oferit sefilor. 

       Un set format din agenda si stilou – sefii noteaza mereu cate ceva, iar un astfel de set va fi cu siguranta apreciat;

       O esarfa din lana sau casmir – alege un model clasic, unisex, care se va potrivi sefului indiferent de gusturile sale;

       O tastatura portabila – poate fi utila mai ales daca seful trebuie sa calatoreasca mult si nu are spatiu pentru laptop;

       O pereche de ochelari pentru blocarea luminii albastre – in special daca petrece ore in sir in fata computerului, o astfel de pereche de ochelari va fi bine primita;

       O pereche de casti pentru anularea zgomotelor – daca biroul este de tip open space, iar seful este sensibil la zgomote, va adora perechea de casti de acest fel;

       Un dispozitiv pentru masarea spatelui – singurul lucru mai bun decat un masaj este sa aduci masajul la tine. Poti face acest lucru pentru seful tau, alegand un dispozitiv care se monteaza usor pe scaunul de birou.

 

Ce greseli sa eviti atunci cand alegi cadouri 

Nu toata lumea se pricepe la ales cadouri. Totusi, poti fi scutit de momentele stanjenitoare, daca eviti greselile de mai jos. 

       Cumperi ce ai nevoie tu sau ce iti place tie – doar pentru ca tu ai nevoie de un robot de bucatarie pentru a-ti simplifica treaba, asta nu inseamna ca si prietena sau mama ta are nevoie de un astfel de aparat electrocasnic. Daca doresti sa iti arati aprecierea si afectiunea pentru o persoana, alege un cadou pentru ea, pasiunile sau nevoile ei. Astfel, va sti ca o sustii si mai ales ca o cunosti;

       Oferi cadouri gandindu-te la cum te vei simti – astfel de cumparaturi nu sunt personale si nu au legatura cu ego-ul tau. Concentreaza-te asupra celor dragi atunci cand alegi un cadou. Evita sa impui gusturile, valorile si judecatile tale;

       Evita sa oferi cadouri doar pentru a bifa o interactiune sociala – astfel, si tu, si cel care primeste cadoul veti sti ca l-ai luat din obligatie. Evita cadourile generice, lumanarile parfumate banale etc. Alege un lucru care sa bucure.

De asemenea, este indicat sa iti pui doua intrebari inainte de a lua cadouri: „va mai primi acest cadou de la alte trei persoane?” si „este destul de interesant/placut/util pentru ca persoana sa isi aminteasca cine i l-a oferit?” Nu conteaza atat de mult bugetul alocat, cat implicarea pe care o ai in alegerea cadoului.

 

Cand este momentul potrivit sa cumperi cadouri de Craciun 

Niciodata nu este prea devreme pentru darurile de Craciun. Daca iti acorzi suficient timp pentru cadouri, vei avea ragaz sa te documentezi si sa faci alegerile cele mai potrivite. Poti inclusiv urmari ofertele de Black Friday, pentru a benefica de reduceri inainte de sarbatori. Evita, pe cat posibil, sa cumperi cadouri pe ultima suta de metri, deoarece risti sa dai peste aglomeratie si cozi interminabile.

 

Craciunul este un moment feeric, iar oferirea cadourilor reprezinta un obicei prin care ne aratam afectiunea, recunostinta, aprecierea si respectul pe care le purtam celor de langa noi. Tine cont de sfaturile si ideile de mai sus, iar cei care vor primi cadourile oferite de tine vor fi incantati.

 

Sursa foto: GraveazaPovesteaTa

Vizualizate recent