Termeni si conditii

IMPORTANT DE STIUT PENTRU CLIENTII GPT:

1. DEFINITII SI TERMENI

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

6. COMANDA

7. BUNURI PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETUR

8. CONFIDENTIALITATE

9. PUBLICITATE

10. FACTURARE - PLATA

11. DECLARATIE DE CONFORMITATE SI GARANTIE LEGALA

12. LIVRAREA BUNURILOR

13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

14. RASPUNDERE

15. FORTA MAJORA

16. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

 

Vanzatorul face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site.
Fotografiile au caracter informativ si pot contine inadvertente cum ar fi: nuanta culorii produselor din poze poate fi usor diferita decat cea reala, la fel dimensiunile sau modelele desenate pe produse. Atentie: fotografiile pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard. Pozele de prezentare pot contine snur impletit, optiune contra cost. Daca doriti ca bijuteria sa aiba snurul impletit, selectati "Snur impletit -> Da, doresc snur impletit". Unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare.

Gravura text se realizeaza prin tehnica laser, dar gravura foto se face exclusiv prin impact, efectul de poza rezultand din comprimarea materialului ales de dvs. Nu se adauga culori, unele nuante de albastru, gri sau negru, regasite in pozele de produs, rezulta din reflectarea argintului in interiorul studioului foto. In final, gravura foto va arata o holograma care se vede foarte clar din anumite unghiuri (precum in pozele noastre de produs), insa nu va arata ca o poza printata.
Din motive estetice, la 80% din cazuri, tehnicienii care se ocupa de gravura foto aleg sa nu graveze fundalul din poza, ci sa decupeze personajul gravat. Daca va doriti in mod special sa gravam si fundalul sau sa gravam doar chipul, va rugam sa ne mentionati in casuta de "intructiuni suplimentare" din formularul de comanda. Modul in care este pozitionata poza la banutii pentru bratari (gauri stanga-dreapta sau sus-jos) este decizia tehnicianului de gravura.

Tehnicianul de gravura decide modul in care este pozitionata gravura, textul, marimea si fontul ales, daca acesta nu este precizat anume in comanda. Daca aveti cereri speciale cu privire la gravura dvs., va rugam sa ne mentionati detaliat ce va doriti in casuta de comentariu din formularul de comanda.
Nu se trimit machete inainte de a grava produsele dvs., insa se incearca mereu obtinerea celui mai estetic rezultat posibil pentru informatiile primite de la dvs. (gravura text, gravura foto, recomandari).
Vanzatorul isi declina raspunderea pentru orice situatie care poate aparea din cauza unor erori de software sau defectiuni tehnice aparute la server.
Vanzatorul isi rezerva dreptul ca in functie de disponibilitatea echipei si a produselor de pe stoc sa nu livram o comanda fara a anunta clientul in prealabil.
Cand aveti de facut modificari in ceea ce priveste o comanda, anuntati vanzatorul in maxim 1 ora de la plasarea comenzii, la numarul de telefon 0755 095 553.

Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru produsele din argint sau argint placat cu aur achizitionate de pe graveazapovesteata.ro care se innegresc. Toate produsele din argint 925 sunt calitate Premium. Insa, in contact cu pielea, la 1% dintre persoane, argintul se innegreste. Este o reactie chimica, normala, care nu are nicio legatura cu proprietatile sau calitatea argintului. Daca stiti ca innegriti argintul, puteti preveni acest fenomen achizitionand o laveta speciala pentru curatarea argintului si curatand produsul cu ea zilnic. De asemenea, bijuteriile de argint care stationeaza fara a fi purtate se innegresc. Se precizeaza faptul ca placajul cu aur de 24K, desi este aplicat in strat dublu, se va duce in timp, dar gravura nu va fi afectata. Bijuteria ramane din argint 925.

Pe langa bijuteriile din argint 925 rodiat sau placat cu aur, graveazapovesteata.ro comercializeaza si bijuterii din aur de 14K. "Puritatea aurului este masurata in karate, denumire folosita pentru a indica procentajul de aur pur, care mai este denumit si aur fin, dintr-un aliaj de aur. In forma pura, 100% aur inseamna 24 de karate, fiind mai scump, insa mai moale si, deci mai putin durabil decat aurul de 18 karate, care contine 75% aur fin (750‰, insemnand 750 parti aur fin din 1.000 parti de aliaj), sau decat cel de 14 karate, ce contine 58,3-58,5% aur fin (583-585‰, insemnand 583 sau 585 parti aur fin din 1.000 parti de aliaj). Daca comparam aurul bijuteriilor, atunci cu cat aurul are mai multe karate, cu atat pretul bijuteriilor va fi mai mare." (sursa: https://www.bursa-financiara.ro/)

Bijuteriile Graveaza Povestea Ta nu se vand la gram, acestea fiind comercializate ca produse finite, cu gravura sau fara, in functie de alegerea cumparatorului.

Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru desfacerea anourilor de prindere ale produselor (de exemplu, cele de la bratara lant sau de la prinderea pandantivelor). Recomandarea vanzatorului este, pentru siguranta si rezistenta in timp a produselor achizitionate de la noi, sa mergeti la un bijutier care sa sudeze fiecare anou de prindere.

Graveaza Povestea Ta a creat o gama variata de bijuterii special pentru copii, insa recomanda sa fie supravegheati in timpul purtarii acestora. SC ATELIER DALMA S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele accidente ce pot avea loc. Fiecare client in parte este diferit si poate manifesta alergii la materialele folosite in confectionarea bijuteriilor Graveaza Povestea Ta, de aceea mai jos veti regasi cateva sfaturi cu privire la siguranta copilului in timpul purtarii bijuteriilor:

- In cazul primei purtari, va rugam sa supravegheati copilasul si sa observati daca manifesta vreo alergie la materialele pe care le folosim. Desi argintul este un material pretios, hipoalergenic, unele persoane pot sesiza alergii minore la argint, aur sau la snurul din matase sintetica.

- In timpul somnului celui mic sau in eventualele situatii in care acesta nu este supravegheat de un adult, bijuteriile ar trebui indepartate, pentru siguranta acestuia, pentru a evita ruperea bijuteriilor si destramarea acestora in parti mici, ce pot fi ingerate;

- Nu lasati copiii nesupravegheati purtand bijuteriile - in special bratari sau coliere cu bilute, indiferent de materialul din care acestea sunt confectionate;

1. DEFINITII SI TERMENI

Graveazapovesteta.ro - este denumirea comerciala a SC ATELIER DALMA S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in judetul Ilfov, localitatea Tunari, str. Alexandru Ioan Cuza nr. 32A si punct de lucru in Str. Opanez, nr 12, etaj 4, sector 2, Bucuresti, avand numar de ordine in Registrul Comertului J23/2168/2015, cod unic de inregistrare fiscala RO34698901, capital social 200 lei.

Vanzator - graveazapovesteata.ro.
Cumparator - persoana fizica/ persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o comanda pe site-ul graveazapovesteata.ro.
Client - persoana fizica/persoana juridica care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre graveazapovesteata.ro (electronic, telefonic etc.).
Site - domeniul www.graveazapovesteta.ro si subdomeniile acestuia.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri de pe site.
Bunuri - orice produs, inclusiv documentele mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.
Campanie - actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
Contract - reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Continut
• toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
• continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
• informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
• informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
• date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Review - o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.
Document - prezentele "Termene si Conditii".
Newsletter - mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra bunurilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Tranzactie - incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun de catre graveazapovesteata.ro, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face telefonic.
2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri din comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.
2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul notificarii de expediere a comenzii.
2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe site vor sta la baza contractului, in completarea acestuia fiind factura si certificatul de calitate si conformitate emise de catre Vanzator pentru bunurile achizitionate.

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzi ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate, graveazapovesteata.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel site-ul graveazapovesteata.ro. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa departamentului de relatii cu clientii al graveazapovesteata.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea "contact" din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
3.3. Graveazapovesteata.ro poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau promotii practicate de catre acesta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
3.4. Toate tarifele aferente bunurilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON).
3.5. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
3.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor disponibile pe site (imagini statice/dinamice/ prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice si/sau text prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a graveazapovesteata.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
5.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de graveazapovesteata.ro, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al graveazapovesteata.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al graveazapovesteata.ro.
5.3. Orice continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre graveazapovesteata.ro si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea graveazapovesteata.ro cu referire la acel continut.
5.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.
5.5. In cazul in care graveazapovesteata.ro confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea graveazapovesteata.ro pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
5.6. Niciun continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea graveazapovesteata.ro si/sau al angajatului/prepusului graveazapovesteata.ro care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
5.7. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

Daca doriti sa raportati eventuale incalcari ale dreptului de autor, o puteti face in scris la adresa: veronica.k@graveazapovesteata.ro, persoana de contact Veronica Kolop

6. COMANDA

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda, efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. O data adaugat in cosul de cumparaturi, un bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului. Dupa adaugarea produsului in cos, in pagina de checkout, se poate adauga si un codul voucher. Voucherul nu se cumuleaza cu alte promotii active din site, prin care se acorda discount valoric. Voucherul nu se cumuleaza cu un alt voucher aflat intr-o alta campanie sau aceeasi campanie.

Exista posibilitatea ca din motive independente de noi (erori de software, defectiuni tehnice aparute la server, etc.) stocul sa nu fie actualizat in timp real. Din acest motiv, vanzatorul isi rezerva dreptul de a declina comanda in maxim 24h, exceptie facand cazul in care comanda este lansata vineri - declinarea comenzi se face cel tarziu luni (urmatoarea zi lucratoare).

6.2. Prin finalizarea comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii. Daca ulterior Cumparatorul doreste modificarea marimii unei bratari, lungimea unui lantisor sau orice alta modificare ce nu a fost precizata in comanda, acest lucru este posibil, dar procesul de ajustare va presupune costuri suplimentare, ce vor fi suportate de Cumparator.

6.3. Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa foloseasca imaginea bijuteriei gravate in scopul prezentarii produsului. In cazul in care Cumparatorul nu doreste ca bijuteria gravata cu elementele personale sa apara pe site sau in materialele promotionale, poate mentiona acest lucru pe pagina de Check Out, la finalizarea comenzii.

6.5. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.5.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
6.5.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de graveazapovesteata.ro, in cazul platii online;
6.5.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.6. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun sau sa renunte la un serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare, cu exceptia produselor care au fost personalizate/ gravate/ realizate cu caracteristicile solicitate de Client/Cumparator. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun expira în termen de 14 zile de la:
- ziua in care Cumparatorul intră in posesia fizica a ultimului bun - in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat.
- ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului bun sau a ultimei piese - in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

6.7. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 (treizeci) zile calendaristice de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. Formularul de retur valabil pentru bijuteriile nepersonalizate este disponibil aici si este un model. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

6.7.1. pentru comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata*;
6.7.2. pentru comenzile achitate cu Op/ ramburs/ iTransfer/ Card bancar - prin virament bancar;

*Viramentele vor fi realizate in lei, in conturi bancare deschise pe teritoriul Romaniei.

6.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi bunurile (se va lua data cea mai recenta).

6.9. In cazul in care un bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea bunului si/sau serviciului, in termen de maxim 5 (cinci) zile calendaristice de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.

6.10. Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu Veronica Kolop, veronica.k@graveazapovesteata.ro Ne dorim ca bijuteria comandata sa fie exact asa cum va doriti si tocmai de aceea intreaga echipa graveazapovesteata.ro va sta la dispozitie cu suport.

7. BUNURI PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETUR

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract, bunurile confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar, conform O.U.G. 34/2014: art 16. aliniatul c) "furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;"

Produsele nepersonalizate* (fara gravura) se pot returna in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, prin curierat rapid, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Costurile transportului fiind suportate de catre Cumparator. Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de returnare a produsului.

*Din motive de igiena, returul cerceilor nu se poate realiza.

8. CONFIDENTIALITATE

8.1. Graveazapovesteata.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului graveazapovesteata.ro nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

8.4. Prin inscrierea in baza de date a graveazapovesteata.ro, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai graveazapovesteata.ro: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care graveazapovesteata.ro poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si/sau a serviciilor etc.

8.5. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL SI POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI - Informatii privind prezenta cookie-urilor pe un site

Site-ul www.graveazapovesteata.ro utilizeaza cookie-uri. Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea „cookie"-urilor utilizate de site-ul www.graveazapovesteata.ro. De asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect. In cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii, iar ele nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta la: comenzi@graveazapovesteata.ro .

Va rugam sa cititi cu atentie informatiile care urmeaza, iar pentru informatii suplimentare despre prezenta cookie-urilor pe site accesati pagina dedicata: "Politica de confidentialitate".

Scopul colectarii datelor este: de a informa Clientul/ Cumparatorul cu privire la situatia contului sau, informarea acestora privind evolutia si starea comenzii, activitatii comerciale, de promovare a bunurilor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/ Cumparatorului.

Prelucrarea datelor se face intern de catre angajatii graveazapovesteata.ro. La aceste date au acces firmele de curierat, procesatorii de plati si agentia de publicitate cu care compania colaboreaza, in baza unui contract de confidentialitate.

Cookie-urile folosite de graveazapovesteata.ro (proprii sau de la terti) sunt: Google Analytics, Facebook, Remarketing, Trusted, Google Ads si JivoSite Inc (Chat Online).

Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de comanda, Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a graveazapovesteata.ro si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre graveazapovesteata.ro, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre graveazapovesteata.ro, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

- Cookie-uri de performanta a site-ului

- Cookie-uri de analiza a vizitatorilor

- Cookie-uri pentru geotargetting

- Cookie-uri de inregistrare

- Cookie-uri pentru publicitate

- Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Cookie-uri de pe graveazapovesteata.ro se clasifica in urmatoarele categorii:

Cookie-uri necesare:

Cookie-urile necesare ajuta la a face un site utilizabil prin activarea functiilor de baza, precum navigarea in pagina si accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate functiona corespunzator fara aceste cookie-uri. Exemple cookies setate:

Consimtamant afisare cookies - Stocheaza consimtamantul utilizatorului pentru utilizarea cookies pe domeniul curent;

Cosul de cumparaturi - Se foloseste pentru stocarea sau afisarea produselor adaugate in cosul de cumparaturi;

Ascundere mesaje - Este utilizat pentru ascunderea unor mesaje cum ar fi: teaser/pop-up abonare newsletter, mesaje legate de intarzieri ale livrarii produselor, mesaje de marketing cum ar fi vouchere de reducere, online chat etc.

Cookie-uri preferinte

Cookie-urile de preferinta permit unui site sa isi aminteasca informatii care se modifica dupa modul in care se comporta sau arata site-ul, precum limba dvs. preferata sau regiunea in care va aflati.

Cookies setate de graveazapovesteata.ro:

Ordonare produse - Se foloseste pentru stocarea sau modificarea ordonarii produselor din categorii;

Afisare listing - Se foloseste pentru stocarea sau modificarea tipului de afisare al produselor ales in categorii, de exemplu: format lista, format tabel;

Numar produse per pagina - Se foloseste pentru stocarea sau modificarea numarului de produse afisate pe pagina;

Cookie-uri statistici

Cookie-urile de statistica ii ajuta pe proprietarii unui site sa inteleaga modul in care vizitatorii interactioneaza cu site-urile prin colectarea si raportarea informatiilor in mod anonim.

Cookies captate de graveazapovesteata.ro:

Referral (ref) - Se foloseste pentru stocarea mediului de promovare din care utilizatorul a accesat acest website;

Analytics - Se foloseste pentru a masura traficul generat pe website si pentru a intelege cum interactioneaza utilizatorii cu website-ul. Adresele IP sunt captate in Google Analytics pentru a genera statistici, dar graveazapovesteata.ro sau tertii nu au acces la acestea. Acestea fiind folosite doar in scop statistic;

Experimente - Se foloseste pentru afisarea unui alt tip de continut in website pentru imbunatatirea experientei utilizatorului;

Cookie-uri marketing

Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmari pe utilizatori de la un site la altul. Intentia este de a afisa anunturi relevante si antrenante pentru utilizatorii individuali, asadar ele sunt mai valoroase pentru agentiile de publicitate si partile terte care se ocupa de publicitate. Cookies captate de graveazapovesteata.ro:

Remarketing Facebook;

Remarketing Google Ads;

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor pot face unele site-uri imposibil de folosit.

Informatiile obtinute de cookie-uri sunt pastrate in conditii de siguranta ridicata de web-server, respectiv serverul care gazduieste site-ul nostru si stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe graveazapovesteata.ro, exemplu: ordinea produselor, pastrarea unui user-ului logat in contul de utilizator, pastrarea produselor in cosul de cumparaturi).

Va asiguram ca web-serverul nostru trebuie sa se conformeze unor cerinte de securitate ridicata in ceea ce priveste informatiile colectate prin cookie-uri, fiind obligat sa respecte cu strictete obligatiile impuse de legea aplicabila.

Dezactivarea sau refuzarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online, ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Cumparatorul isi da acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre graveazapovesteata.ro atat afiliatilor sai, precum si altei/ altor entitati din tara sau strainatate.

Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa punctului de lucru din Str. Opanez, nr 12, etaj 4, sector 2, Bucuresti va puteti exercita dreptul:

- la informare;

- dreptul de acces la date;

- dreptul de interventie asupra datelor. Orice Client/Cumparator are dreptul de a obtine de la operator, in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

- dreptul de opozitie. Orice Client/Cumparator are dreptul de a se opune in orice moment ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari;

- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate in baza unei prelucrari automate;

- dreptul de retragere a consimtamantului;

- dreptul de a se adresa justitiei;

- dreptul la portabilitatea datelor;

- dreptul de a depune o plangere la autoritatea nationala de protectie a datelor personale.

Graveazapovesteata.ro poate furniza datele Cumparatorului cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament/ contract de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/ bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre, asiguratori.

Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate. 

Linkuri utile

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea „ajutor" a browser-ului pentru mai multe detalii.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul: https://www.youronlinechoices.com/ro/ sau le puteti bloca cu ajutorul plugin-uri de broswer de blocare a cookie-uri de terte parti cum ar fi: adBlock.

9. PUBLICITATE

9.1. Newsletterele graveazapovesteata.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de graveazapovesteata.ro. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.
9.2. In momentul in care, Clientul plaseaza o comanda pe site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de newslettere.
Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:
9.2.1. prin contactarea graveazapovesteata.ro in acest sens.
9.2.2. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.
9.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.

10. FACTURARE - PLATA

10.1. Preturile bunurilor afisate in cadrul site-ului www.graveazapovesteata.ro includ TVA conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. Prin trimiterea comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format fizic o data cu primirea bunului comandat sau electronic, pe adresa de email comunicata in formularul de comanda. Factura se poate descarca, in format electronic, din contul de utilizator, daca acesta a optat pentru crearea unui cont. Daca Cumparatorul nu detine o adresa de email valida, este rugat sa contacteze echipa graveazapovesteata.ro pentru trimiterea documentului in format fizic, costurile expedierii facturii fiind suportate de Cumparator.

10.4 Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile graveazapovesteata.ro si nici nu vor fi stocate de catre  graveazapovesteata.ro sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este MobilPay, un serviciu al NETOPIA Payments SRL, societate constituita si care functioneaza conform legislatiei din Romania.

11. DECLARATIE DE CONFORMITATE SI GARANTIE LEGALA

Declaratie de conformitate: Prin prezenta garantam si certificam autenticitatea produselor achizitionate de la SC ATELIER DALMA S.R.L., autorizata de ANPC conform OG190/2000, sa efectueze operatiuni de metale pretioase, avand Autorizatia Nr. 0009316/ 06.07.2015. Bijuteriile comercializate sunt din argint 925, argint 925 rodiat, argint 925 placat cu aur galben de 24K sau argint placat cu aur roz de 18K, aur galben 14K, aur alb 14K (rodiat) sau aur roz 14K si au o garantie de 2 ani. Orice reparatie* la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui produsul, in conditiile OUG 140/2021, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza deteriorarii si nu utilizarea necorespunzatoare a produsului de catre cumparator. Conform OUG nr 34/2014, produsele fara gravura se pot returna in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Costurile de transport vor fi suportate de comerciant, prin curier rapid. In cazul produselor cu gravura, acestea nu se pot returna, decat in cazul unui defect de material sau de manopera. Daca nu se va putea inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului in cel mult 30 zile calendaristice de la data returnarii, iar suma inapoiata va include si costurile initiale de transport.

Garantia suplimentelor, precum: piele si snur este de 90 zilie calendaristice. In cazul in care dupa cele 90 de zile apar situatii, vanzatorul percepe taxa de service: refacere piele - 70 lei, refacere snur - 30 lei.

*In cazul in care aveti nevoie de o reparatie sau service, va rugam sa expediati bijuteriile pe adresa mentionata mai jos, dar doar dupa ce ati luat legatura telefonica cu un operator Graveaza Povestea Ta. Adresa atelier: Str. Opanez, nr 12, etaj 4, sector 2, Bucuresti, contact: 0755 095 552Nu uitati sa adaugati in plic/ colet si un biletel cu mai multe informatii despre situatia dvs: nume, numar comanda si numar de telefon.

12. LIVRAREA BUNURILOR

12.1. Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator. Livrarea se face in 48 h cu rezerva ca exista posibilitatea ca din motive independente de noi, livrarea sa depaseasca 48h.
12.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
12.3. Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate.

13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

14. RASPUNDERE

14.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
14.2. Prin plasarea comenzilor, Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data plasarii comenzii.
14.3. Termenii si conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre graveazapovesteata.ro, acestia fiind opozabili Clientilor/Utilizatorilor/Cumparatorilor de la data afisarii in site. Acceptarea termenilor si conditiilor site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din site si/sau prin trimiterea comenzii.

15. FORTA MAJORA

15.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
15.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

16. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre graveazapovesteata.ro si Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

Magazinul nostru respecta standardele TRUSTED.ro si detine Marca de Incredere, mai multe detalii despre standardele TRUSTED.ro puteti gasi aici.