Idei de cadouri pentru ruperea turtei si taierea motului

Idei de cadouri pentru ruperea turtei si taierea motului - Graveaza Povestea Ta

 

Prima aniversare a celui mic nu este doar un prilej de bucurie si de petrecere pentru parinti si invitati, ci si momentul in care multi romani sarbatoresc traditia numita „taierea motului”. Daca esti si tu invitat la un astfel de party si nu stii ce cadou poti oferi, venim cu cateva idei care speram sa te inspire.

 

Cadouri pe care le pot oferi nasii

Daca esti chiar tu nasul celui mic, probabil te-ai gandit din timp la aceasta aniversare. De regula, parintii spirituali sunt persoanele cele mai importante la taierea motului, fiind cei ce realizeaza ritualul. Daca te gandesti sa oferi, pe langa prezenta ta, si alte daruri pe care parintii si copilul sa le tina ca amintire mult timp, atunci te poti lasa inspirat de urmatoarele sugestii:

 

Banut personalizat pentru taierea motului

Ce inseamna, mai exact, taierea motului? In ziua in care cel mic implineste un an, primeste haine noi in care este imbracat, este asezat pe un scaun si nasa, impreuna cu nasul, leaga parul copilului cu o fundita albastra sau roz. Apoi, nasii taie cu o foarfeca o suvita din parul celui mic. Aceasta, impreuna cu panglica, trebuie lipita cu ceara picurata din lumanarea de botez pe un banut din argint. Daca iti doresti ca acest banut sa fie unul special, pe care copilul sa il pastreze cu drag tot restul vietii, poti alege sa personalizezi pandantivul cu fotografia celui mic sau cu un mesaj care sa ii ghideze intregul drumul. 

Banut personalizat pentru taierea motului

 

Vezi categoria noastra de❤️ PANDANTIVE PERSONALIZATE

 

Impreuna cu banutul pentru mot si pandantivul roz sau albastru, poti adauga si un pieptan sau perie, o foarfeca si, alaturi de hainele alese pentru aniversare, sa oferi celui mic un set special si atractiv, pe care parintii sa il pastreze alaturi de multe alte amintiri pe care le vor strange de-a lungul anilor.

 

Bratari gravate cu portretul copilului la un an

Pe langa banutul personalizat, le poti oferi parintilor o surpriza de care cu siguranta vor fi mandri si pe care o vor purta cu drag. In preajma aniversarii, cand copilul are aproape un an, ii poti face o fotografie pe care sa o gravezi pe un pandantiv cum ar fi acesta:

Bratari gravate cu portretul copilului la un an

  

Vezi ❤️BRATARI PERSONALIZATE SI GRAVATE CU POZA

 

De asemenea, o pereche de bratari cu mesaj personalizat, un colier cu lantisor si pandantiv cu fotografia celui mic sunt un dar pe sufletul oricarui parinte, dar si un simbol puternic, ce va aminti mult timp de prima aniversare a celui mic.

Coliere si lantisoare gravate cu poza - GraveazaPovesteaTa.ro

 

Vezi categoria noastra de ❤️ BRATARI CUPLU

 

Obiecte simbol

Tot in ziua taierii motului, exista alte doua obiceiuri. De regula, pentru aceasta zi, parintii si nasii cumpara o turta sau un covrig foarte mare, facut din coca de cozonac, pe care il rup dupa taierea motului si il impart invitatilor. Apoi, celui mic i se ofera o tava pe care sunt puse numeroase obiecte. Dintre ele, trebuie sa aleaga cel mult trei si se considera ca acestea prevestesc viitorul, cariera sau talentele copilului. Printre obiectele care pot fi asezate pe tava se numara: un stilou, pensule, bijuterii, foarfeca si ata, casti sau un simbol pentru instrumentele muzicale, un stetoscop, produse cosmetice, un portofel cu bani, cheile de la masina, cheile de la casa, flori sau carti. Toate aceste simboluri le poti organiza chiar tu intr-un set special, pe care sa il asezi intr-o cutie din lemn decorata in mod creativ.

 

Cadouri pe care le pot oferi prietenii si familia

Daca pentru nasi, provocarea de a alege cadoul potrivit este mai mare, prietenii si familia au la indemana mai multe optiuni. De regula, pe langa haine, jucarii si carti cu povesti dedicate copiilor de 1-5 ani, familia si prietenii pot alege: albume foto cu mesaje pentru prima aniversare, rame foto in care parintii sa puna cele mai reusite poze de la petrecerea celui mic, cani tematice, tacamuri speciale pentru cel mic, kitul de amprenta, care imortalizeaza marimea manutelor si picioruselor copilului, diferite obiecte stil Home&Deco. 

Taierea motului sau ruperea turtei este o petrecere pe gustul romanilor. Indiferent daca esti nas, parinte sau prieten, merita sa te bucuri de acest eveniment.

 

Sursa foto: Shutterstock si Graveaza Povestea Ta ❤️

Vizualizate recent