Bagajul pentru mare - hainele si accesoriile esentiale pentru fiecare zi de vacanta

Bagajul pentru mare - hainele si accesoriile esentiale pentru fiecare zi de vacanta

Lista lucrurilor esentiale ❤️ Ce sa nu lipseasca din bagajul tau daca mergi la mare cu copilul ❤️ Cum sa pui tot ce ai nevoie intr-un bagaj mic

Oricat de mult ne plac vacantele, etapa de pregatire a bagajului poate fi obositoare. Stim cata bataie de cap iti poate crea, mai ales atunci cand „meticulozitatea” sau „rabdarea” nu sunt punctele tale forte. Haine, produse cosmetice, accesorii, incaltari, acte. Atat de multe lucruri si un singur troler in care trebuie sa le pui pe toate. Ca sa nu pierzi ore bune organizand bagajul si ca sa nu uiti lucruri esentiale acasa, noi ti-am pregatit un ghid care te ajuta sa eficientizezi timpul si sa te bucuri de vacanta ta fara probleme.

Lista lucrurilor esentiale - cum le organizezi astfel incat sa nu iti scape nimic

Inainte de a-ti pregati un bagaj pentru mare ca la carte, ideal este sa iti faci o lista pe care sa o imparti pe categorii: haine si accesorii, produse pentru igiena, accesoriile pentru plaja, gadgeturi si acte necesare. Poti compartimenta bagajul in functie de ele si tinand cont de urmatorii patru pasi:

 

Pasul 1. Organizeaza hainele in functie de numarul de zile pe care il vei petrece in concediu

Atunci cand plecam in vacanta, multi dintre noi tindem sa punem in bagaj mai multe haine decat avem nevoie. Este drept ca nici nu vrem sa ducem lipsa lor. De aceea, cel mai simplu este sa iti stabilesti de acasa garderoba pentru fiecare zi. Daca stai cinci zile, e bine sa iti iei cinci tinute diferite, plus cele pe care le vei purta pe drum, care trebuie sa fie lejere. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca pijamalele, lenjeria de corp, sosetele si incaltarile. Daca este nevoie, poti pune in plus doua tricouri, de rezerva, si o jacheta pentru ploaie si vant, in cazul in care, seara, vei face cateva plimbari pe malul marii. Ideal este sa iei haine din materiale vaporoase, deschise la culoare, cum sunt: hainele de bumbac, in, matase sau fibre naturale. Rochiile din voal, tricourile si pantalonii din materiale usoare, care permit pielii sa respire, sunt cele mai recomandate pentru zilele de vara.

Pasul 2. Accesorizeaza tinuta fiecarei zile

Cand mergem la mare, avem avantajul ca putem tinute si accesorii pe care le folosim mai rar, dar in care ne simtim extrem de bine. Haine vaporoase si colorate, fuste de toate dimensiunile, pareo elegant. In plus, pe toate le putem accesoriza cu palarii cu boruri mari, bentite chic si bijuterii care completeaza perfect garderobele de vara. Asa ca, daca esti genul de persoana care iubeste detaliile si ii place sa adauge tinutei un element spectaculos chiar si atunci cand poarta o preche de jeansi si un tricou, atunci cu siguranta te gandesti si care sunt accesoriile care se potrivesc outfiturilor de pe plaja.

 

Colier choker reglabil

De ce sa pui in bagajul tau un colier choker? In primul rand, poate fi accesorizat cu majoritatea stilurilor vestimentare, asa ca il poti purta si cu o rochita cu umerii goi, dar si cu un tricou simplu. Acest colier creeaza un efect extrem de elegant in jurul gatului si da un plus de atractivitate tinutei.

 

Vezi oferta pentru ❤️ Colier choker reglabil infinit

❤️ Exploreaza intreaga gama de Chokere personalizate

 

Colier choker reglabil infinit 18 mm personalizat gravura text Aur 14K

 

Ce cercei purtam la plaja

Multe femei se intreaba daca este adecvat sau nu sa poarte cercei la plaja. Cu siguranta, da. Important este materialul din care sunt facuti cerceii. Pe timpul zilei, indicat este sa porti cercei mici, din aur sau argint, astfel incat sa nu se deterioreze din cauza apei. Un model potrivit si elegant sunt cei in forma de inimioara, de 7 mm, gravati cu initiale persoanei dragi. 

 

Vezi oferta pentru ❤️ cercei inimioare 7 mm personalizate gravura initiale

 

Cercei inimioare 7 mm personalizate gravura initiale Argint 925 rodiat

 

Bratara si inel pentru picior

Sunt ideale pentru zilele petrecute la mare, cand putem merge in picioarele goale, cu gleznele la vedere. Aceste accesorii atrag atentia prin eleganta, simplitate si prin aerul „excentric” pe care il inspira. Chiar daca au lungime ajustabila, este bine ca inainte de a cumpara o bratara sau un inel pentru picior, sa masori mai intai circumferintele gleznei si degetului. Astfel, te asiguri ca nu o sa te stranga si nici nu o sa iti cada.

Bratara mix snur si lant pentru picior stea 5 mm personalizata gravura initiala Argint 925 rodiat

 

Vezi oferta pentru ❤️ inel snur reglabil

 

Inel snur reglabil inimioara 7 mm personalizata gravura initiale Aur 14K

 

Pasul 3. Selecteaza produsele de ingrijire personala de care ai nevoie

Daca mergi intr-o statiune in care exista supermarketuri sau magazine cu preturi accesibile, poti achizitiona de acolo o parte din produsele de ingrijire personala. Asta, in cazul in care nu vrei sa umpli bagajul cu ele. Ata dentara, pasta de dinti, gelul de dus si sapunul, deodorantul, samponul le poti lua direct din statiune. Parfumul, periuta de dinti, trusa pentru manichiura, peria pentru par, crema de fata, prosoapele de baie (daca locul de cazare nu ti le ofera) merita sa le pui in bagaj inca de acasa.

 

De asemenea, ca in orice vacanta, este recomandat sa ai la tine si o trusa cu unele medicamente necesare in caz de urgenta. Chiar daca ne dorim sa nu ai nevoie de ele pe tot parcursul calatoriei, prezenta lor iti ofera un confort psihic. Ce poate include acest kit? Medicamente tip pansament gastric antiacide, medicamente pentru constipatie, pentru raul de masina, pentru dureri si febra, pentru reactii alergice usoare, pentru intepaturi de tantari, capuse sau alte insecte.

 

Pasul 4. Alege accesoriile de plaja esentiale si gadgeturile utile

O mare parte din timp o vei petrece pe plaja sau la piscina, asa ca, pentru a te simti confortabil, este important sa nu lipseasca din bagajul tau:

  • ● Crema cu protectie solara;
  • ● Lotiunea de dupa plaja;
  • ● Costumul de baie;
  • ● Ochelarii de soare;
  • ● Palaria;
  • ● Prosoapele pentru plaja;
  • ● O esarfa mare sau un pareo;
  • ● Papucii de plaja.

 

In plus, pune cateva accesorii care sa aduca un plus de valoare timpului pe care il petreci relaxandu-te. O carte buna, o revista, un audiobook, carti de joc sau boardgames simple, cu care te poti distra alaturi de prietenii de vacanta. Tot la capitolul „entertainment” poti include si lista cu gadgeturi utile: telefonul, bateria externa si incarcatorul, laptop sau tableta si incarcatoarele, camera foto.

Ce sa nu lipseasca din bagajul tau daca mergi la mare cu copilul

Ce sa nu lipseasca din bagajul tau daca mergi la mare cu copilul

 

Bineinteles ca hainele sunt primele la care ne gandim si atunci cand facem bagajul celui mic. Tricouri, pantaloni scurti sau rochite, pantaloni lungi, un hanorac mai gros, chilotei, pijamale, incaltarile sunt cele care vor ocupa o parte din bagaj. Alege-le dupa numarul de zile pe care il petreceti in concediu, dar si dupa preferintele copilului, Daca are peste patru anisori, ii poti cere sfatul si il poti intreba ce haine vrea sa poarte in vacanta.

 

Dupa haine, urmatoarele de pe lista sunt produsele pentru ingrijire: gelul de dus si samponul pentru copii, lotiunea pentru corp si crema pentru eventuale iritatii cauzate de scutec (daca este cazul), pasta de dinti, periuta, peria de par. Pe langa acestea, pune in bagajul celui mic sapca, ochelarii de soare cu protectie UV, crema de protectie solara, lotiunea de dupa plaja, costumul de baie.

 

Lucrurile practice, utile, sunt stabilite si asezate in bagaj, insa e bine sa ramana loc si pentru putina distractie. Luati cu voi si o carte de colorat, carioci, cartea de povesti, cateva jucarii preferate. Lopatica, formele, galetusa si alte jucarii sau accesorii gonflabile pentru plaja le puteti cumpara direct din statiune sau le puteti pregati de acasa, voi decideti cum este mai convenabil.

Cum sa pui tot ce ai nevoie intr-un bagaj mic

Asadar, stim ce avem de pus in bagaj. Provocarea ramane sa reusim sa asezam toate aceste lucruri fara sa lasam ceva important acasa. Cu cat concediul este mai lung, cu atat bagajul este mai greu de facut. De aceea, pentru a economisi spatiu si pentru a impacheta lucrurile eficient, exista cateva trucuri simple la care putem apela:

 

  • ● Ruleaza hainele in loc sa le impachetezi. Aceasta metoda nu numai ca elimina cutele, dar ocupa mai putin spatiu in bagaj;
  • ● Hainele asaza-le pe categorii, bluze la bluze, tricouri la tricouri, pantaloni la perechi de pantaloni: va fi mai simplu sa te organizezi;
  • ● Verifica din timp daca la cazare ti se vor oferi si prosoape, daca da, ia-te doar pe cele pentru plaja;
  • ● Foloseste fiecare buzunar si fiecare coltisor al trolerului sau gentii de voiaj. De exemplu, in acestea poti pune accesoriile si bijuteriile marunte;
  • ● Foloseste orice spatiu liber, de exemplu, interiorul adidasilor sau buzunarele hainelor;
  • ● Eficientizeaza trusa cu produse pentru ingrijire personala. Cauta kituri pentru calatorii care contin recipiente de mici dimensiuni cu sampon, gel de dus, pasta de dinti.

 

In final, nu mai ramane decat sa pornesti la drum si sa te bucuri de atmosfera relaxanta si placuta de la malul marii.

 

Sursa foto: Shutterstock si www.graveazapovesteata.ro

Vizualizate recent