Nunta de aur si de diamant: ce semnifica si idei de cadouri

Nunta de aur si de diamant - semnificatii si idei de cadouri pentru cupluri

Ce simbolizeaza nunta de aur si de diamant ➤ Idei de cadouri pentru nunta de aur ➤ Idei de cadouri pentru nunta de diamant

 

Timpul petrecut alaturi de persoana visurilor tale este de nepretuit, iar fiecare an impreuna este un motiv de sarbatoare, care merita sa fie marcat printr-un eveniment deosebit. Cu trecerea anilor, veti ajunge sa sarbatoriti nunta de aur si de diamant, la 50 si la 75 de ani de la casatorie. Iar aniversarea casatoriei reprezinta acel moment cand iti poti reinnoi promisiunea facuta fata de sufletul pereche si cand ii poti oferi un cadou care spune povestea voastra.

Ce simbolizeaza nunta de aur si de diamant

Idei de cadouri pentru nunta de aur si de diamant

     ○ Idei de cadouri pentru nunta de aur

     ○ Idei de cadouri pentru nunta de diamant

 

Ce simbolizeaza nunta de aur si de diamant

 

Inainte de a vorbi despre ce simbolizeaza fiecare nunta in parte, ar trebui sa stii ca traditia de a sarbatori aniversarea casatoriei dateaza inca din Evul Mediu. Totusi, exista mentiuni ale acestui obicei inca din perioada Imperiului Roman, cand sotul oferea sotiei o coronita de argint la aniversarea a 25 de ani de la casatorie, ca mai apoi, la 50 de ani impreuna, sa ii ofere o coronita de aur.

 

Astfel, numele fiecarei aniversari ofera o idee in legatura cu cadourile pe care partenerii le ofera unul altuia. In cazul in care este organizata o petrecere, aceste cadouri pot fi aduse si de catre invitati. Desi cadourile oferite pot varia de la o tara la alta, de-a lungul timpului, s-au creat o traditie si niste reguli in ceea ce priveste tipul de cadou care poate fi oferit, in functie de fiecare stadiu al casatoriei.

 

In secolul 20, traditia aniversarii casatoriei s-a extins, astfel ca au fost adaugate mai multe etape, fiecare fiind asociata cu un tip de cadou. In anul 1930, au fost adaugate simbolurile pentru aniversarea de un an, cat si pentru cea de 10, 20, 30 si 50 de ani, cea din urma reprezentand nunta de aur.

 

Nunta de aur

 

Nunta de aur este sarbatorita la 50 de ani de la casatorie, fiind asociata cu prosperitate, afectiune si optimism. Legatura cu acest metal pretios este aceea ca o astfel de relatie de lunga durata este puternica si rezistenta.

 

Cuplurile care raman casatorite pentru jumatate de secol primesc, astfel, simbolul aurului, care semnifica puterea, intelepciunea, prosperitatea unei casatorii.

 

Momentul aniversarii nuntii de aur poate fi marcat printr-o slujba bisericeasca. Evenimentul nu trebuie sa fie unul fastuos, ci este suficient ca mirilor sa le fie alaturi nasii, familia si cativa prieteni apropiati. Slujba poate fi tinuta in biserica sau, in cazul in care este posibil, poate fi organizata acasa sau intr-un alt loc.

 

Pentru a sarbatori nunta de aur, nu trebuie sa lipseasca lumanarile, trandafirii galbeni sau violetele, care reprezinta un simbol pentru cei 50 de ani petrecuti impreuna.

 

Buchet de flori - cadou de nunta

 

Nunta de diamant

 

Nunta de diamant se sarbatoreste la 75 de ani de la data casatoriei. Un cuplu care a ramas impreuna pentru 75 de ani este considerat un cuplu puternic, diamantul fiind un simbol al longevitatii, si piatra cu cea mai mare duritate.

 

De altfel, cuvantul „diamant” provine din cuvantul grecesc „adamas” si inseamna „de neinvins”, asa cum este si iubirea dintre cei doi, care a trecut testul timpului. Diamantul reprezinta puterea, afectiunea si dragostea infinita pentru cel de langa tine.

 

Desi la noi, nunta de diamant este sarbatorita la 75 de ani, in Marea Britanie, aniversarea acesteia a fost modificata si are loc la 60 de ani de la casatorie. Aceasta schimbare a avut loc dupa aniversarea a 60 de ani pe tron a Reginei Victoria, moment cunoscut drept Jubileul de Diamant (Diamond Jubilee).

 

Aniversarea nuntii de diamant ar trebui sa fie discreta si restransa, alaturi de familie. Poate fi organizata o slujba bisericeasca de multumire si recunostinta, urmata de o petrecere restransa si discreta acasa. In aceasta etapa, de cele mai mult ori, cel mai mult conteaza dragostea si prezenta familiei. Pot fi oferiti trandafiri, dar si crini sau orice alte flori care sunt pe gustul mirilor.

 

Citeste si: Cele mai inspirate idei de cadouri pentru 8 Martie

 

Idei de cadouri pentru nunta de aur si de diamant

 

Cadourile care sunt oferite cu ocazia nuntii de aur sau de diamant pot fi in stransa legatura cu simbolistica aniversarii sau pot fi orice alt cadou pe gustul sarbatoritilor. De la cadourile practice si pana la experiente sau cadouri care spun o poveste, ti-am pregatit mai jos o lista cu recomandarile noastre.

 

Idei de cadouri pentru nunta de aur

 

Cadourile clasice pentru aceasta aniversare a nuntii sunt bijuteriile din aur sau placate de aur. Sunt apreciate bratarile, cerceii, pandantivele sau un set de butoni pentru el. Daca vrei sa ii oferi sufletului tau pereche un cadou special, poti alege bijuterii din aur personalizate cu un mesaj, o urare sau o poza impreuna.

 

Alte idei de cadouri pentru nunta de aur mai pot fi:

 

O vacanta binemeritata dupa cei 50 de ani impreuna, intr-un loc pe care ati vrut mereu sa il vizitati, dar nu ati reusit pana acum;

Produse electrocasnice, care pot fi oferite de familie sau prieteni - poate fi un storcator de fructe sau un espressor nou, cu o mai mare varietate de sortimente de cafea, numai bun pentru o cafea de dimineata impreuna; de asemenea, de mare ajutor poate fi si un aspirator inteligent, care face curatenie de unul singur;

Un colaj foto cu momente semnificative din viata mirilor, care poate fi montat intr-o rama foto digitala, un tablou sau orice alt tip de suport;

Parfumul preferat pentru ea si pentru el;

Florile sunt intotdeauna o idee buna, insa la fel de inspirat poate fi si un trandafir placat in aur, ca simbol al celor 50 de ani petrecuti impreuna.

 

Idei de cadouri pentru nunta de aur

 

Idei de cadouri pentru nunta de diamant

 

Aniversarea nuntii de diamant reprezinta mai mult un moment in care bunurile materiale nu conteaza la fel de mult ca dragostea celui de langa tine si caldura familiei, care s-a adunat pentru a sarbatori acest moment special.

 

Peste sapte decade de casatorie inseamna multe amintiri si la fel de multe motive sa sarbatoriti acest moment special cu un cadou pe masura. Asa ca, avand in vedere simbolistica acestei aniversari, a 75 de ani de la casatorie, iti poti surprinde partenera de viata cu un inel cu diamant. Orice alte bijuterii cu diamant sunt considerate cadouri clasice pentru aceasta aniversare.

 

Idei de cadouri pentru nunta de diamant

 

Alte idei de cadouri pentru nunta de diamant pot fi urmatoarele:

O vacanta, dar una linistita, avand in vedere ca mirii au deja o varsta inaintata; de altfel, familia poate organiza o scurta iesire in aer liber, la un picnic, sau pur si simplu o petrecere restransa intr-o destinatie apropiata de casa;

Un buchet cu 75 de trandafiri, ca simbol al timpului petrecut impreuna;

La fel ca in cazul nuntii de aur, orice colaj foto sau video cu momente importante din viata mirilor si cu imagini de la nunta vor starni cu siguranta zambete si amintiri placute;

Florile si plantele sunt cadouri perfecte pentru cineva care le apreciaza cu adevarat; in plus, iti poti surprinde sufletul pereche cu cate un buchet de flori sau un ghiveci cu plante in fiecare luna, livrate direct de catre o florarie online;

Pentru partenerul de viata poti alege din numeroasele modele de bratari personalizate, coliere sau brelocuri.

 

Indiferent ca e vorba de nunta de aur sau de diamant, acest moment este unul cu totul deosebit pentru orice cuplu si merita sa fie sarbatorit asa cum se cuvine. Pe langa cadourile simbolice, precum bijuteriile cu aur sau cu diamant, la fel de mult conteaza si prezenta familiei alaturi de cuplu, dar si orice cadou simbolic, cu amintiri din tineretea si viata mirilor.

 

Sursa foto: Shutterstock

Vizualizate recent